Ads 468x60px

الاثنين، 17 سبتمبر 2012

(لبن رايب .... و زبادى ..... و زبادو )ببساطة شديدة ومنتهى التوفير

اولا / اللبن الرايب 
هتحتاجى كيلو لبن + 1/4 م ملح +كوب زبادى 

هتغلى اللبن وتسبية لحد م يدفى شوية وبعدين تضيفى علية الملح وكوب الزبادى وتقلبيهم كويس 
تسبيهم ف مكان دافئ لمدة 6 ساعات متواصلة 
تضربيهم ف الخلاط وتحفظية ف الثلاجة وكدة بقى عندك الذ لبن رايب 


ثانيا /الزبادى 
اول حاجة هتشغلى الفرن يسخن 
لازم يكون اللبن سبق غلية هتدفية وتضربى كوباية زبادى كويس وتضفيها علية وتصبية ف الكوبايات وترصيها ف صينية الفرن 
وتدخلى الصينية داخل الفرن وتطفى النار وتسبية لحد م يتخمر 

ف طريقة تانية للاعداد 
انك تصبى اللبن ف الكوبيات وبعدين تضربى الزبادى كويس وتضيفى معلقة لكل كوباية لبن ( لكن الطريقة الاولى اسرع كتير )


ثالثا / الزبادوووووووووو

4 كوبيات زبادى + 6 مكعبات ثلج +ك سكر + 1/2 كيلو فاكهة حسب الرغبة ( خوخ - مانجو - فراولة - جوافة ) 
هتخلطى المكونات كلها وتضربيهم ف الخلاط وهتلاقى عندك احلى زبادو انا جربت الفراولة والجوافة والاثنين تحفة 

******** لما تعملى زبادى ابقى شيلى علبة كدة على جنب استخدميها خميرة للزبادى مرة تانيةمبسوطة

0 التعليقات:

إرسال تعليق